Sremska Mitrovica – U Zavodu za Javno zdravlje Sremska Mitrovica kažu da danas ili sutra očekuju podatke o stanju gripa na teritoriji Vojvodine, i da postoji mogućnost da se proglasi epidemija gripa na teritoriji Vojvodine.

Što se sremskog okruga tiče nema uslova još uvek za prijavu epidemije na nivou celog okruga, ali zato opština Ruma iskače po broju obolelih zato što je aktivnost virusa gripa u ovoj opštini visoka u poslednje dve nedelje, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tokom prošle nedelje registrovan je porast oboljenja sličnih gripu u Sremu mađutim aktivnost virusa gripa je još uvek ispod epidemijskog praga.

Na teritoriji opštine Ruma zabeležen je vrlo visoki prag inteziteta aktivnosti virusa gripa dok je u Sremskoj Mitrovici registrovan srednji intenzitet virusa gripa. Na teritoriji ostlih opština intnezitet aktivnosti virusa gripa varira.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji a Institutom za javno zdravlje Vojvodine i Institutom za virusologiju, vakcine i serume „Torlak” dosada je testirao 19 osoba sa teritorije Srema na prisustvo virusa influence. Na teritoriji sremskog okruga potvrđeno je prisustvo virusa gripa u četiri opštine-Šidu, Staroj Pazovi, Rumi i Sremskoj Mitrovici.

You may also like