Sremska Mitrovica – Građani Srbije će od sada za dobijanje pasoša plaćati 3.600 umesto dosadašnjih 2.000 dinara, a od subote, 13. aprila, stupa na snagu i nova cena za izdavanje vozačke i saobraćajne dozvole.
Nova cena obrasca pasoša predviđena je Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije objavljenom u „Službenom glasniku“ od 2. aprila, koja je počela da se primenjuje od 10. aprila.

U saopštenju se ističe da se za putnu ispravu od 3.000 dinara uplaćuje na račun Narodne banke Srbije – Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a 600 dinara, na račun budžeta Republike Srbije.
Nova naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosi 876 dinara, a saobraćajne dozvole 1.314 dinara. Ove cene predviđene su Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža MUP („Službeni glasnik“ od 5. aprila), i taj propis stupa na snagu u subotu, 13. aprila.

U slučaju da su građani pre stupanja na snagu Uredbe uplatili iznos od 2.000 dinara za cenu obrasca putne isprave, MUP priznaje ovu uplatu, s tim što je neophodno da izvrše doplatu do nove cene, s obzirom da se za važnost uplate računa trenutak podnošenja zahteva, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta, Tanjug

Foto: Wikipedija

You may also like