Sremska Mitrovica – Poreska uprava Srbije će od 4. jula organizovati nagradnu igru „Fiskalnim računom protiv sive ekonomije i do automobila“. U igri će moći da učestvuju građani koji sakupe najmanje 30 fiskalnih računa, za pojedinčnu kupovinu od najmanje 300 dinara, kako nam je rekao Zoran Jovanović, šef informativnog biroa Poreske uprave.

Cilj igre je da se građani podstaknu na uzimanje fiskalnih računa od prodavaca, kako bi se povećala naplata poreza na dodatu vrednost (PDV).

Vlada Srbije je Poreskoj upravi iz tekuće budžetske rezerve odobrila 4,79 miliona dinara za organizovanje nagradne igre. Pored dva automobile biće i druge robne nagrade. Robne nagrade će finansirati Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju .

Kako procenjuju u Poreskoj upravi, efekti nagradne igre za budžet biti višestruko veći do troškova kupovine nagrada za učesnike.

Na koji način će Mitrovčani moći da učestvuju u ovoj nagradnoj igri, čitajte u petak na portalu Ozon radija ili slušajte radio Ozon, frekvencija 91,9 Mhz.

You may also like