Sremska Mitrovica – Kako nezvanično saznajemo, noćas je preko graničnog prelaza između Hrvatske i Srbije došlo do zastoja kamiona jer je sa hrvatske carinske strane pao sistem.

Do dužeg zadržavanja dolazi i zbog prilagođavanja hrvatskog sistema sa evropskim,  proceduralne promene posle ulaska Hrvatske u EU.

Razlog za povećanje kolone kamiona je,  što ni oni koji su već stajali u redu za pregled na carini nisu završili propisanu proceduru, a međuvremenu su pristigla nova vozila, tako da dužina kolone iznosi oko 10 kilometara. Nijedan kamion od sinoć u 22 sata nije prešao u Hrvatsku.

Na prelazak granice, kada je u pitanju teretni saobraćaj, čeka više od 15 sati, dok za putnička vozila, nema zadržavanja dužeg od 30 minuta, prenosi AMSS.

Za građane Srbije pri ulasku u Hrvatsku nije došlo do drastičnih promena. I dalje mogu da uđu u Hrvatsku samo sa pasošem, ali postoje nova pravila o tome šta se sme uneti u družavu.

Služba za vanredne situacije Sremska Mitrovica je u pripravnosti zbog ovog zastoja, sa ostalim službama u Sremu, obzirom da, kako kaže načelnik službe Sremska Mitrovica treba biti spreman i na vanredne situacije jer je temperatura u povećanju, “ Bezbednost je važna, u koloni može da bude i cisterna sa zapaljivim gasom. Ako cisterna provede tokom 24 sata na temperaturi od preko 30 stepeni, može da dođe do problema, zbog toga smo u pripravnosti“ rekao je Stevan Pejić.

You may also like