Sremska Mitrovica – U sredu, 25. decembra, predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, uručiće ugovore o dodeli podsticaja kompanijama izvoznicima za grinfild investicije na teritoriji AP Vojvodine.

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, uslov za dodelu podsticaja ispunila je i kompanija „Cooper Standard“ d.o.o. i „Lames“ d.o.o iz Sremske Mitrovice.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, potpisaće tom prilikom i ugovor sa nemačkom kompanijom „Fresenius Medical Care“, kojoj su odobreni podsticaji za sufinansiranje troškova izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fabrike za proizvodnju medicinskih sredstava.

Na konkursu, osim kompanija iz Sremske Mitrovice, uslov za dodelu podsticaja ispunila je i kompanija iz Subotice – “Gordon“ d.o.o.

Maksimalan iznos subvencije po privrednom subjektu iznosi 100.000 evra. Ukupna vrednost investicionih projekata ovih kompanija na teritoriji AP Vojvodine je 71,4 miliona evra, a u naredne tri godine biće otvoreno 1945 radnih mesta.

You may also like