Sremska Mitrovica – Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili ukupno 10 teških krađa na štetu preduzeća „Štampa sistem“ i „Futura plus“ u Sremskoj Mitrovici i Rumi, sremskomitrovačka policija je lišila slobode P.J. (34) iz Boljevca i M.N. (35) sa područja Bogatića.

Osumnjičeni se terete da su od marta do juna ove godine, zajedno sa Z.M. (39) iz Rume, u večernjim časovima, pomoću alata za obijanje, provaljivali u kioske i krali cigarete. Ukradenu robu su automobilom prevozili kod D. J. (37) iz Banovog Polja koji ih je preprodavao. Prilikom pretresa, policija je od P.J. i M.N. zaplenila automobil i obijački alat, a u kući D.J. pronašla 180 paklica različitih vrsta cigareta.

Z.M. i M.N. se terete za po pet teških krađa u saizvršilaštvu sa P.J. koji je osumnjičen za izvršenje svih 10 teških krađa.

Ovim krivičnim delima pričinjena je materijalna šteta od preko milion i 270 hiljada dinara.

Nakon policijskog zadržavanja, P.J. i M.N. su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici koji je P.J. odredio pritvor do 30 dana, dok je M.N. pušten da se brani sa slobode. Protiv D.J. koji se tereti za prikrivanje, podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.

You may also like