Uhapšeni u akciji „Grom jedan“

U subotu, 28. decembra u okviru akcije „Grom jedan“, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici – Policijske stanice u Staroj Pazovi, uhapsili su M.D. (29) iz Starih Banovaca i M.M. (50) iz Nove Pazove i po ovlašćenju nadležnog tužilaštva, odredili zadržavanje do 48 časova.

U zablindiranom stanu M.D. policija je pronašla 37,5 grama spida, dve digitalne vagice i kesice za razmeravanje droge, 74 tablete sa liste opojnih droga i 6,8 grama marihuane. Takođe, u njegovom stanu, policija je zatekla pet osoba koje se sumnjiče za uživanje opojnih droga.

Osumnjičeni M.M. je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela u vezi sa drogom. U njegovom stanu pronađeno je 20 grama belog praha sumnjivog na heroin i 76 semenki marihuane.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, osumnjičeni su u zakonskom roku dovedeni na saslušanje u nadležna tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

U oviru akcije istog dana, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici – Policijske stanice u Šidu, uhapsili su B.B. (37) i po ovlašćenju nadležnog tužilaštva, odredili zadržavanje do 48 časova.

Kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto 5.496 grama marihuane, revolver, vazdušna puška i 115 metaka. Efikasnom akcijom policije, osumnjičeni je uhvaćen u pokušaju bekstva iz njegove kuće u Šidu, sa torbom punom marihuane.

U stanu osumnjičenog pronađeno je još 746 petardi, 33 polovna mobilna telefona, 89 kutija keramičkog posuđa i nož na rasklapanje.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja, osumnjičeni je u zakonskom roku doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana

You May Also Like