Sremska Mitrovica – Osam izbegličkih porodica sa teritorije grada Sremska Mitrovica koji nemaju rešeno stambeno pitanje danas je u Gradskoj kući potpisalo ugovor za jednokratnu bespovratnu pomoć u građevinskom materijalu.

Za kupovinu građevinskog materijala izdvojena su sredstva u visini od 3 miliona i 200.000 dinara koja je obezbedio Komeserijat za izbeglice i migracije, a Grad je učestvovao sa 10 odsto u finansiranju ovog projekta. Svaka izabrana porodica je dobila pomoć u vrednosti od oko 400.000 dinara. Izbegličke porodice su nakon dvadesetak godina pored pomoć-paketa koji su do sada dobijali, dobili, kako tvrde, jednu ozbiljnu pomoć koja će im omogućiti da se konačno usele u svoj dom.

Ovim je završen jedan deo velikog projekta za rešavanje problema izbeglica, a do kraja godine kako je najavio načelnik uprave za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Željko Novaković pomoć u građevinskom materijalu će dobiti još 10 porodica.

1Od početka 2013. godine Gradska uprava grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije sprovela je razne akcije pomoći izbeglim i raseljenim licima, u ekonomskom osnaživanju kroz dohodovne aktivnosti, za kupovinu naophodnih alata i nepoljoprivrednih mašina u vrednosti od 4.100.000 dinara, učešće grada 10 posto – za 33 korisnika, otkup seoskih domaćinstava u okviru humanitarnog programa “Ključ” u vrednosti od 810.000 dinara – za jednog korisnika, pomoć u vidu paketa sa hranom – za 111 korisnika što je za 61 više u odnosu 2012. godinu kao i pomoć u vidu jednokratne novčane pomoći – za 25 porodica što je za 5 porodica više u odnosu na 2012. godinu. U toku je projekat davanja pomoći u građevinskom materijalu za još 10 izbegličkih porodica, a kako je najavljeno na današnjoj konferenciji u planu je da se za 25 porodica u narednom periodu prepremi pomoć u vidu ogrevnog drveta za predstojeću zimu.

Možda Vam se svidi i