Sremska Mitrovica – Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, u saradnji s policijskim službenicima policijskih uprava Smederevo, Sremska Mitrovica i PU za grad Beograd, lišili su slobode i odredili meru zadržavanja do 48 časova Zoranu R. (1983), Prvoslavu R. (1986), Mikici Đ. (1983), Miroslavu Ž. (1971), Vladanu P. (1981), Damiru B. (1985), Marijanu R. (1983) i Srđanu J. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su, 11. januara ove godine, oko 20.15 časova, izvršili krivično delo razbojništva u Irigu, u Ulica Boška Sremca bb, u magacinu Direkcije za robne rezerve Srbije, saopštio je sinoć MUP.
U saopštenju Biroa MUP-a za saradnju s medijima navodi se da su krivično delo izvršili tako što su nakon višednevnog osmatranja magacina, 11. januara, uz pretnju pištoljem i primenom fizičke sile, savladali i vezali radnika obezbeđenja i ušli u objekat „Direkcije za robne rezerve“. Potom su iz viljuškara,
zatečenih u magacinu, s dva teretna motorna vozila – šlepera marke „skanija“ i „volvo“, vlasništvo Prvoslava R., koja su osumnjičeni dovezli iz Smedereva, oduzeli ukupno 41 tonu bakra koji je bio skladišten na paletama u obliku bakarnih tabli.
Na taj način pričinjena je šteta Direkciji za robne rezerve od oko 35.350.390 dinara.„Zoran R. i Prvoslav R., vlasnik firme za otkup sekundarnih sirovina „Faktor plus“ iz Osipaonice kod Smedereva, osmislili su način izvršenja krivičnog dela i odredili konkretne zadatke ostalim saizvršiocima„, navodi se u saopštenju MUP-a.
Dodaje se da su prilikom lišenja slobode pronađeni kamioni kojima je izvršeno navedeno krivično delo.
Osumnjičeni će nakon isteka mere zadržavanja uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

You may also like