Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, danas je u organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti u sali mesne zajednice  „Centar“ u Sremskoj Mitrovici održano predavanje na temu: „Uloga pravilnog odabira hrane u životu modernog čoveka (i dijabetičara)“.

Predavač, primarijus dr. Petar Borović je, ističući aktuelne podatke o učestalosti moždanog udara i infarkta, ukazao i na mogućnost sprečavanja nastanka ovih oboljenja. Poseban akcenat je stavljen na pravilnu ishranu.

Ovo predavanje je samo jedno u nizu aktivnosti, koje je Društvo za borbu protiv šećerne bolesti pripremilo u cilju obeležavanja Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti.

Sa ciljem skretanja pažnje i interesovanja javnosti pre svega, na mogućnost primarne prevencije ove bolesti, kao i na složenost njenih zdravstvenih i socijalnih posledica,  Društvo za borbu protiv šećerne bolesti nastaviće sa planiranim aktivnostima.

U četvrtak 14. novembra od 08:00 do 11:00 časova u sali II u Gradskoj kući održaće se akcija provere šećera u krvi, holesterola, triglicerida, krvnog pritiska i bodi mas indeksa.

U vremenskom periodu od 15:00 do 17:00 časova u Specijalizovanoj prodavnici dr. Zineida Sretenović – specijalista za ishranu obavljaće preglede.

U petak, 15. novembra od 13:00 do 16:00 časova u Specijalizovanoj prodavnici za dijabetičare obaviće se merenje venskog protoka sa fotopletizmografom a od 15:00 do 17:00 časova u prodavnici, dr.internista Nataša Pevac radiće preglede pacijenata.

IMG_7448

 

 

 

IMG_7447

 

 

IMG_7445

You may also like