Sremska Mitrovica – Na republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, održanom u OŠ“Milan Ilić Čiča“ u Arandjelovcu, 17. i 18. maja  Milica Ćurčić, učenica 6-4 razreda OŠ“Boško Palkovljević Pinki“ iz Grgurevaca ostvarila je zavidan rezultat – 78 bodova (od 100) u konkurenciji učenika sedmog i osmog razreda. Čestitke i nastavnici tehničkog i informatičkog obrazovanja Dajani Ivanković.
Odličan rezultat ostvarila je i učenica 7-1 razreda OŠ“Boško Palkovljević-Pinki“ iz Sremske Mitrovice Jelena Kozlina sa 84 boda na Republičkom takmičenju iz geografije, održanom u Smederevu, 18. maja 2013. godine, dok je njena drugarica iz škole Teodora Simić, učenica 7-3 razreda, osvojila treće mesto sa 94 boda. Treće mesto na republičkom takmičenju iz geografije u konkurenciji 134 učenika iz cele Srbije je izuzetan rezultat, posebno ako se zna da su dodeljene samo jedna prva (96 bodova), jedna druga (95 bodova) i jedna treća nagrada (94 boda).

Našu Opštinu na Republičkom takmičenju iz geografije predstavljali su pored Jelene Kozline i Teodore Simić iz OŠ“B.P.Pinki“ i Rastko Bugarski, učenik sedmog razreda OŠ“Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice sa nastavnicom Velikom Kešeljević i Slađana Maričić, učenica osmog razreda OŠ“Sveti Sava“ iz Sremske Mitrovice sa nastavnicom Vesnom Vladisavljević.

You may also like