Sremska Mitrovica – Nakon fenomenalnog nastupa i pobede Todore Stojinović na drugom po redu tradicionalno akustično kompozitorskom takmičenju (TAKT festivalu) u Novom Sadu, pobednička ekipa odlazi na međunarodni festival. Kantautorka Todora Stojinović je na TAKT festivalu osvojila nagradno snimanje takmičarske pesme „Bajka“ kao i snimanje video spot-a u visini nagrade od 2000 eura.

Za festival u Novom Sadu sastavljen jedan novi, kvalitetan bend, fuzionisanjem grupe “Šesto Čulo” i grupe “Lost Professor”. Todora Stojinović, pojačana muzičkom pratnjom vojvođanske tambure u rukama Đorđa Orlovića, izvela je svoje autorske pesme i izazvala oduševljenje novosadske publike i stručnog žirija, na čijem je čelu bio frontmen grupe Del Arno Bend-a Jovan Matić.

U međuvremenu ova postava dobija poziv da kao predstavnik regiona učestvuje na međunarodnom „Royal Music“ festivalu koji se svake godine održava na Cetinju.

Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu Sremska Mitrovica je izdvojila sredstva za odlazak ovog benda na put u Crnu Goru, na još jedan festival.

Načelnik uprave Ilija Nedić, povodom pobede na novosadskom festivalu je rekao da je to dokaz da mitrovačka kulturna scena, malim ali sigurnim koracima ide napred i dobija na značaju. „Ponosan sam što je još jedna grupa mladih ljudi pokazala publici izvan granica Sremske Mitrovice kvalitet omladine u našem gradu. Posle mnogih uspeha u sportu, pozorišnim prestavama, muzičkim festivalima i to samo u prvih šest meseci ove godine, mladi mitrovčani su dokaz da se trud isplati. Lokalna samouprava će kao i do sada podržavati mlade i razvoj kulture u gradu“, dodao je Nedić.

Za nagradu od tri hiljade eura boriće se bendovi iz čitavog regiona. Svaki od njih dobiće u zadatak da obradi pesmu crnogorskog kantautora Miladina Šobića. “Izvešćemo tri autorske pesme od kojih se jedna već vrti na radijima i naravno jednu fantastičnog crnogorskog kantautora Miladina Šobića, ‘Ne pokušavaj mjenjat me’”, otkrila je Todora Stojinović. Stojinović je dodala i da je poslušala pesme konkurencije i da su utisci pozitivni. “Sviđa nam se raznolikost, a to je dobro i za publiku”, prokomentarisala je muzičarka.

Polufinale će biti održano sutra, 9. avgusta, a finale 10. avgusta. Obe večeri u revijalnom delu nastupiće izvođač ili grupa iz regiona, dok će 11. biti priređen celovečernji koncert. Pored ova tri benda, u takmičarskom delu “Royal music festa nastupiće i “Indigo pop” i “Vanja Radovanović & bend” iz Crne Gore, “The Rock Flock” iz Hrvatske, “Dede Putra” (BiH) i “Dark Sky” sa Kosova, dok će u revijalnom dijelu nastupiti “Osvajači”, “Zabranjeno pušenje” i “Van Gogh”. Ulaz na sve tri večeri biće besplatan.

You may also like