Sremska Mitrovica – Put prepun rupa kroz Laćarak, na putu prema Hrvatskoj i BiH, koji vozačima decenijama predstavlja veliki problem, već u toku ove godine, prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Sremske Mitrovice Jovana Dobrića, biće obnovljen.

“Vrlo brzo očekujemo da počne sanacija puta kroz Laćarak.Ovaj put nije u nadležnosti lokalne samouprave ali je lokalna samouprava odlučila da uradi glavni projekat, da se prijave radovi, to smo krajem prošle godine uradili i koliko imamo informacije iz „Puteva Srbije“ ovih dana bi trebalo da se krene sa rekonstrukcijom puta” rekao je Jovan Dobrić

Iako su se građani Laćarka često žalili na  ovaj put, najčešće u ovom periodu godine,  jer kako kažu put  je u očajnom stanju, ima puno rupa punih vode.Oštećuju se vozila, saobraćaj je usporen a ono što je najvažnije put kroz Laćarak je od međunarodnog značaja.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, kaže da je ovaj problem dugogodišnji i da ovaj put nije u nadležnosti Grada. Lokalna samouprava je uradila projektnu dekumentaciju i pribavila kompletne dozvole, da bi se rešenje za ovu deonicu puta kroz Laćarak ubrzalo.

“Početkom aprila radi se prvi kilometar, od firme “Domis enterijeri” do iza benzinske pumpe Lukoil , a kasnije kada se završi ta deonica, kad se donese novi program „Puteva Srbije“ ići će preostali deo a to je sve u ovoj godini, kompletna deonica” rekao je Nedimović.

Radove finansira Država, a gradonačelnik Grada Sremska Mitrovica, Branislav Nedimović dodaje da će se lokalna samouprava uključiti u finansiranje oko ovih radova, ako to bude potrebno.

 

 

 

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik