Sremska Mitrovica (Video)- Da li će besplatne udžbenike u septembru dobiti svi đaci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole ili samo najsiromašniji, još nije potvrđeno.

Zvaničan dopis Ministarstva prosvete još nije dobio, rekao je načelnik prosvete za Južno-bački i sremski okrug Petar Viđikant, gostujući u programu Radio-televizije Vojvodine.

Ministarstvo prosvete treba da odluči da li će akcija biti realizovana kao i prošle godine, kada su svi učenici dobili nove radne listove, dok su udžbenike trajnog karaktera nasledili od prethodne generacije.

Petar Viđikant je rekao da najviše problema ima kada se radi o udžbenicima za strani jezik, s obzirom da se njihova nabavka oteže i do oktobra meseca, ali da je četvorogodišnje iskustvo pomoglo da ove godine broj takvih slučajeva bude neuporedivo manji.

Govoreći o deci iz socijalno ugroženih porodica, Viđikant je rekao da su za njih, osim udžbenika, u Nacrtu Zakona o sistemu vaspitanja i obrazovanja predviđene i druge pogodnosti, đačke kuhinje i snabdevanje opremom za fizičko, ali da je za sada još rano govorito o tome.

 

Izvor:RT Vojvodina

You may also like