Sremska Mitrovica – Poreska uprava je u toku prethodne nedelje realizovala kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa kod poreskih obveznika, koji se pretežno bave ugostiteljskom delatnošću.

Na teritoriji Republike izvršena je kontrola kod 262 poreska obveznika, sa utvrđenim nepravilnostima u 150 slučajeva, što iznosi 57% od ukupnog broja kontrola.
Prema poreskim obveznicima kod kojih su utvrđene nepravilnosti biće pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

Kako smo saznali iz Poreske uprave Republike Srbije , u okviru kontrola evidentiranja prometa preko fiskalne kase, koje se trenutno sprovode od strane Poreske uprave, kontrole su vršene i kod poreskih obveznika-ugostitelja sa teritorije opštine Sremska Mitrovica.

Izvršena je kontrola kod ukupno 4 poreska obveznika, a nepravilnosti su utvrđene u 1 slučaju.

Pored navedenog, u periodu od početka 2013. godine do danas izvršene su kontrole kod ukupno 77 poreskih obveznika, koji imaju sedište na teritoriji Sremske Mitrovice, od čega su utvrđene nepravilnosti u 28 slučajeva, što je oko 36% kontrolisanih subjekata.

Protiv svih prekršilaca poreskih propisa pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti, a prema određenom broju obveznika izrečene su mere privremene zabrane obavljanja delatnosti (u 18 slučajeva).

You may also like