Sremska Mitrovica – Još jedna mera protiv brze vožnje. Policija će uskoro kontrolisati brzinu svih vozača na auto-putu, piše Kurir.

Na osnovu vremena prolaska kroz ulaznu naplatnu rampu pa, do izlazne izračunavaće se prosečna brzina i kažnjavati svi koji voze brže od 120 kilometara.

„To je dobra mera da se smiri saobraćaj na auto-putu. Domaći vozači su prilično pod kontrolom nakon uvođenja auto-presretača, ali strani, posebno tokom leta, prave velike probleme“, navodi Damir Okanović, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Okanović ističe da bi na naplatnim rampama morao da se ugradi softver koji bi obračunavao, a vozače bi kažnjavali policajci na naplatnim rampama, ili bi se vozačima na kućnu adresu slala kazna sa slikama sa naplatne rampe. Ukoliko biste vozili više od 200 km/h, morali biste da platite do 120.000 dinara ili da budete do 30 dana u zatvoru, da ostanete bez 14 poena i dozvole na 18 meseci.

Vozači su pronašli i način da nadmudre ovaj sistem izračunavanja brzine – voze brzo, prekorače dozvoljeno ograničenje, pa onda svrate u neki motel ili restoran i tako povećaju ukupno vreme koje im je bilo potrebno da prevale određenu lokaciju

You may also like