Sremska Mitrovica – Ostalo je još sedam dana da se potpišu ugovori o reprogramu dugova za struju a ako se građani ogluše o poziv, potraživanja će biti prinudno naplaćena, upozorio je direktor EPS-a Aleksandar Obradović.

Još sedam dana građani mogu da se prijave za reprogram duga za struju koji je nastao do kraja maja ove godine.
Podsećamo da se dugovanja mogu izmiriti od 12 do 120 rata.

Direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović rekao je, gostujući pre nekoliko dana u Dnevniku RTS-a, da je ovo finalni poziv i da rok više neće biti produžavan.

„Ostalo je još desetak dana da se potpiše ugovor o reprogramu. Ovo je jedinstvena prilika, a ako se građani ogluše o poziv, potraživanja će biti prinudno naplaćena“, upozorio je Obradović.

Nade za novi reprogram dugova nema jer je, objasnio je Obradović, reč o starim dugovanjima prema elektrodistribucijama koje više nemaju pravo snabdevanja električnom energijom.

Sa druge strane, „EPS Snabdevanje“ koji je preuzeo poslove distribucije struje, neće dozvoliti da se dugovi nagomilavaju, ističe Obradović i upozorava da će biti isključivani sa mreže svi oni koji ne plaćaju račune.

Odgovarajući na primedbe da su računi za struju nejasni, Obradović je rekao da su oni usklađeni sa zakonom i metodologijom naplate i da su sve stavke koje su na računu one koje EPS mora da prikaže.

You may also like