Sremska Mitrovica – Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice u utorak 17. decembra sa početkom u 18 časova, održaće svoju redovnu godišnju skupštinu. Najuspešniji i najbolji fudbalski klub u mitrovačkoj opštini u protekle četiri godine postigao je najveće uspehe u svom radu i ispisao najlepše stranice svoje klupske istorije, duge od 15. aprila 1922. godine.

Na prethodnoj klupskoj skupštini održanoj 30. decembra 2009. godine izabran je novi upravni odbor. Na čelo kluba izabran je Goran Matić, kome su Henserci poverili četvorogodišnji mandat da vodi klub.

Novi predsednik kluba Goran Matić obećao je članovima radničkog kluba, plasman u Srpsku ligu, izgradnju novih tribina, modernizaciju stadiona i stabilizaciju kluba.

Na opšte zadovoljstvo svih članova mitrovačkih crveno-belih, Goran Matić je održao svoja obećanja čak i više od toga.

Sam podatak da u sadašnjem prvom timu Radničko od 25 fudbalera, 23 fudbalara su iz Sremske Mitrovice, govori o pravoj klupskoj politici oslonjenoj na fudbalere iz svoje sredine.

Najveći uspeski FK Radnički u protekle četiri godine su:

Pobednici Kupa  Srema 2010. godine.
Šampioni Vojvođanske lige – Zapad 2011/12.
Pobednci Kupa Vojvodine 2013.godine
Treće mesto u Srpskol ligi-Vojvodina 2012/13.
Plasman u završnicu (16-finale) Kupa Srbije 2013. godine.

Pored predsednika Matića, najveći doprinos u  opštem napretku i renesansi hesnerskog kluba dali su:  Sportski direktor Saša Stojković, potpredsednik kluba Saša Bugađžija, sekretra kluba Marinko Plavšić, direktor stadiona Slobodan Bata Lakatoš, član uprave Vlada Sanader i Dragan Lacković, član uprave i prethodni predsednik Dragoljub Lončarević,  potparol kluba Stević Jovica. šef tombole Radovan Vranić  i blagajnik Franja Barić..

Veliki doprinos u izrastanju FK Radnički u lidera mitrovačkog fudbala dali su i osatli čalnovi upravnog odbora, članovi skupštine, ekonom Dobrila Baka Zečevića, domar Pera Perić i mnogobrojni navijači, prijatelji, simpatizeri i sponzori.

U sportskom sektoru kluba najzaslužniji za sportske uspehe u protekle četiri godine su treneri: Mita Ninković i Miroslav Balaščak, Zoran Đurić i Dragan Delić, Dragan Mojić i Željko Karanović, Sveta Petković i Draško Sladojević, treneri golmana Miroslav Čavka i Miško Stojčić, doktori Šojić i Han. Uspesi sa mlađim selekcijama su postizali treneri: Dragan Delić, Aleksandar Prokić, Željko Novaković, Jovica Budišić, Miško Stojčić, Željko Dimitrić.

Najbolji fudbaler u proteklom periodu je Damir Skorupan. Najbolji golman je Relić Nenad.

Najbolji stelci u protekle četiri godine su:
Damir Skorupan sa 53  prvenstvena gola
Aleksandar Prokić sa 40 prvenstvenih golova
Slobodan Santrač sa 21 prvenstvenim golom

Možda Vam se svidi i