Sremska Mitrovica -Nacionalni park Fruška gora iz nadležnosti AP Vojvodine vraćen u nadležnost Vlade Srbije.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić juče su potpisali ugovor kojim se Nacionalni park Fruška gora iz nadležnosti AP Vojvodine vraća u nadležnost Vlade Srbije.

Bačević je rekao da su se posle preporuke Ustavnog suda Srbije za vraćanje nekih od nadležnosti nad Nacionalnim parkom Fruška Gora Vladi Srbije, predstavnici pokrajinske i republičke vlasti vrlo brzo i lako dogovorili o tome.

 

Vlada Srbije i AP Vojvodine će i ubuduće finansijski pomagati razvoj tog nacionalnog parka za koji je urađen novi Master plan koji je, kako je kazao Bačević, jedan od najboljih sa kojim se upoznao u Vladi Srbije.

Pajtić je zahvalio ministru na državotvornom i odgovornom pristupu prilikom definisanja ovog ugovora, koji će otvoriti perspektivu za dalji razvoj i ulaganje u Frušku goru.

On je naveo da je godinu dana od usvajanja novog Master plana u taj nacionalni park uloženo 650 miliona dinara, pre svega u infrastrukturu, poljoprivredu i izletničke centre.

Prema rečima Pajtića, u toku je priprema dokumentacije za izgradnju tunela kroz Frušku goru, kojim bi se izmestio saobraćaj iz nacionalnog parka i autoputem povezao Novi Sad sa Rumom.

 

( Mondo, foto npfruskagora.co.rs)

You may also like