Sremska Mitrovica/Beograd – Svima koji nisu na vreme plaćali račune za struju, a do kraja marta sklope sporazum o isplati duga na rate, biće otpisane sve kamate za prošlu godinu, prenose agencije.

Domaćinstva i privreda, koji imaju dugove za struju, od 1. marta moći će sa Elektroprivredom Srbije (EPS) da sklope Sporazum o reprogramu starih dugova, na tri do 24 rate, uz uslovni otpis kamate za 2012. godinu.

Na konferenciji za novinare direktor Direkcije EPS-a za opšte i pravne poslove Dragan Veljić kazao je u sredu da će svim dužnicima biti poslato obaveštenje o ovoj akciji na kućnu adresu, a sporazum sa EPS-om će moći da potpišu do 31. marta. On je naglasio da je cilj ove akcije da EPS naplatiti oko 70 milijardi dinara starog duga, a da je očekivani otpis kamate ako se svi dužnici odazovu, oko sedam milijardi dinara.

„Realno je očekivati da će naplata starog duga u 2013. godini biti oko 37 milijardi dinara, ali konačan iznos biće poznat početkom aprila kada se vidi koliki će biti odziv onih koji imaju dugovanja“, kazao je Veljić.

Pomoćnik direktora za distribuciju Željko Marković kazao je da će domaćinstvima sa dugom do 10.000 dinara biti omogućn reprogram na tri rate, od 10.001 do 50.000 dinara na šest rata, od 50.001 do 100.000 dinara na devet rata, dok će oni čiji su dugovi do 500.000 i više moći svoje obaveze da izmire na 12, odnosno 24 mesečne rate.

 

 

Možda Vam se svidi i