Sremska Mitrovica – Zbog duga prema Folks banci, vlasnik najveće diskoteke u Sremskoj Mitrovici, jutros se zaključao u prostorije diskoteke.

Dnevna štampa piše da se vlasnik  sa flašama benzina i bocom gasa zatvorio u diskoteci rano jutros. Očevici nisu videli šta se tačno dešava u prostorijama diskoteke, neki su i izjavili da su mislili da je neka vežba jer je bilo vozila i vatrogasnih kola, hitne pomoći i policije.

Uzrok današnjeg dešavanja  je namera predstavnika banke Sberbank da preuzmu diskoteku a na ime garancije za kredit koji je vlasnik podigao u Folks banci. Kredit nije otplaćivan tri godine.
Ovom preuzimanju od strane banke predhodila su i dva oglasa prodaje diskoteke od strane Folks banke. Folks banka je prodata a kredit je preuzela ekspozitura Sberbanke u Sremskoj Mitrovici.

Po prijavi građana policija i vatrogasna službi su izašli na lice mesta. Evakuisani su radnici obližnje banke i lokala oko diskoteke i zatvoren je prolaz u ulicu u kojoj se diskoteka nalazi. Banka i lokali, kako kažu zaposleni, nije radila dva sata.
Uz policiju tokom ovog događaja bili su tu i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice i Hitna pomoć.

Vlasnik diskoteke koji je kasnije priveden u policijsku stanicu Sremske Mitrovice, najavio je konferenciju za štampu u ponedeljak jer kako nam je rekao, on nije imao nameru da pali diskoteku ili sebe, već da spreči bespravno oduzimanje lokala.

„Ovog vikenda zbog današnjih dešavanja diskoteka neće raditi ali već sledećeg nastavljamo punom parom“, dodao je  vlasnik diskoteke.

 

You may also like