Sremska Mitrovica – Degustacija i prestavljanje asortimana vina, vranjske vinarije „Aleksić“ održaće se u subotu 23. novembra s početkom u 18 časova u Arhivskom vinskom podrumu.

Vranjski kraj poznat je od davnina po proizvodnji vina. Vranjsku kotlinu odlikuje idealna klima za gajenje vinove loze. Idealan broj sunčanih sati kao i svež vazduh koji pomaže da grožđe bude zdravo i uspešno rađa. A tu je i tradicija pravljenja vina. I upravo ta tradicija zajedno sa tradicionalnim načinom pravljenja vina u Dalmaciji, odlikuje vina vinarije „Aleksić“.
Imena vina oslikavaju toplinu i dobrodušnost Vranjanaca. Kardaš znači pobratim, najbolji prijatelj , dok Arno znači dobro, kvalitetno, odlično.
Uz vina posetioci će biti u prilici da uživajuu izložbi Udruženja likovnih umetnika „Esnaf“ kao i u muzičkom programu, koji će izvesti učenici muzičke škole „Petar Krančević“.

Najavljeno je i da će na ovom događaju, udruženje MAP (Marcus Aurelius Probus) učvrstiti već postojeću saradnju sa ULU „Esnaf“ i muzičkom školom „Petar Krančević“ i potpisati ugovor o međusobnoj saradnji.

You may also like