Sremska Mitrovica – Danas počinje isplata ovogodišnje rate stare devizne štednje, za šta su obezbeđena sredstva iz budžeta Srbije, tako da će biti isplaćeni svi klijenti koji dostave važeću dokumentaciju.

Kako je najavila Eurobanka, kao zvanični agent Vlade Srbije, ona je potpuno spremna za isplatu dospele rate obveznica stare devizne štednje, a klijenti će moći da naplate svoje obveznice uz važeću ličnu ispravu – ličnu kartu, izbegličku legitimaciju, legitimaciju raseljenog lica ili pasoš i izvod o stanju na računu u Centralnom registru, depou i kliringu za hartije od vrednosti (CRHoV).

Pored navedenih dokumenata, dodatni dokument će biti neophodan samo klijentima čija dospela rata prelazi iznos od 5.000 evra, a koji se do sada nisu obraćali banci, kao i klijentima koji nisu podizali svoje obveznice u poslednje dve ili više uzastopnih godina.

Ukoliko se isplata obavlja ovlašćenom licu, koje bi trebalo da priloži dodatni dokument, ono pored svog dodatnog dokumenta prilaže i fotokopiju vlasnikovog identifikacionog dokumenta.

Kao dodatni dokument važe pasoš, vozačka dozvola, overena zdravstvena knjižica, poslednji ček od penzije, telefonski račun za prethodni mesec, račun za utrošenu električnu energiju ili račun komunalnih usluga za prethodni mesec.

Izvor: Tanjug

You may also like