„Česmuša“ bolja od „žive vode“

Sremska Mitrovica – Neki Mitrovčani često tvrde da je “živa voda” zdravija za piće i nije im teško da svakodnevno odlaze na javne česme kako bi se snadbeli vodom za svoje svakodnevne potrebe. Vodu koriste za piće, za kuvanje ručka, a neki kažu da vole i da se umivaju tom vodom. Drugi deo sugrađana koristi “česmušu” i tvrde da su zadovoljni, da nemaju problem i da je koriste u svakom momentu.

Kako saznajemo iz JKP “Vodovoda”, svaki bunar “žive vode” je različit kao i njegov hemijski sastav koji se kontroliše u određenom periodu. Sa stanovišta “Vodovoda”, voda sa česme je ispravnija u odnosu na “živu vodu” jer se svakodnevno kontroliše njena hemijska i bakteriološka ispravnost.

“Mitrovica može da se pohvali da ima jednu od najkvalitetnijih voda za piće, svakodnevno se vrše ispitivanja čime se potvrđuju kvalitet i ispravnost. Trenutno je u izradi studio izvodljivosti gde je implementiran sistem za omekšavanje vode jer je voda sa česme prirodno tvrda”, rekao je direktor JKP “Vodovoda” Saša Bugadžija.

Pored ispravnosti i kvaliteta prednost korišćenja „česmuše“, kako kažu korisnici ovo vode, najviše se oseti u zimskom periodu kada za potrebe snadbevanja vodom ne moraju da napuštaju topli dom.

B.Đ

You May Also Like