Sremska Mitrovica – Započeta realizacija projekta „ Dunavski biciklizam – osnivanje regionalne biciklističke rute Srem“

U prostorijama Sremske privredne komore (SPK), u petak 27. septembra, održan je prvi sastanak Međuopštinske radne grupe za turizam ( MORG), kao početak realizacije projekta „Dunavski biciklizam – osnivanje regionalne biciklističke rute Srem“. Projekat je odobren u sklopu Grant šeme „ Socio ekonomski razvoj Dunavskog regiona u Srbiji“ koja je finansirana od strane IPA i Austrijske razvojne agencije ( ADA). Institucionalnu osnovu za formiranje ove Međuopštinske radne grupe čini „Međuopštinski sporazum o upravljanju i implementaciji regionalnih projekata u Sremskom okrugu“ i „Pravilnik o radu Međuopštinskih radnih grupa“.
Sastanak su uvodnom reči otvorili predsednik SPK, Milan Božić i direktor RRA Srem, Milan Mirić. Predstavili su se i članovi MORG – predstavnici partnera: grada Sremska Mitrovica, opštine Šid, Nacionalnog parka Fruška gora i RRA Srem i članovi MORG – predstavnici saradnika na projektu: opština Ruma, opština Pećinci, opština Stara Pazova, opština Irig, opština Inđija, opština Beočin i opština Bačka Palanka.
Učesnike sastanka direktor RRA Srem, Milan Mirić je upoznao sa osnovnim informacija o samom Dunavskom pozivu kao i o konceptu, ulozi i planu rada MORG u pripremi i realizaciji regionalnih projekata. Projekat je prezentovala Sanja Stupar, projekt menadžer RRA Srem, nakon čega su se učesnici dogovorili o narednim zadacima i načinu rada kako bi se osigurala efikasnost i kontinuitet svih faza realizacije projeta.

 

You may also like