Sremska Mitrovica – U subotu, 2.marta u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ održana je audicija za 12.festival muzike za decu „ Raspevano proleće Srbije“. Na audiciji je izabrano deset solista koji će se 12.maja predstaviti mitrovačkoj publici i koji će imati šansu da nastupe na finalnoj večeri koja će ove godine biti održana u Titelu.
Festival muzike za decu ,,Raspevano proleće“ je manifestacija sa najdužom tradicijom takve vrste u našoj zemlji i nalazi se u zvaničnom kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Uspešna realizacija niza projekata, kao i organizacija velikog broja priredbi, koncerata, umetničkih radionica od strane Udruženja građana „MOCARTEUM“ iz Sremske Mitrovice privukli su pažnju glavnog organizatora ove manifestacije Muzičkog centra Pančevo , tako da je u 2013. godini naš grad dobio priliku da zaigra u ovoj dečijoj čaroliji i da talentovana deca pevači iz Sremske Mitrovice zajedno sa hiljadama dece širom naše zemlje pesmom pozdravljaju proleće.
Partenerska organizacija na ovom projektu zadužena za neposrdnu tehničku organizaciju, kao i potrebnu umetničku podršku, je Studio za kreativni razvoj dece „Pikolo“ iz Sremske Mitrovice, koji se već sedam godina uspešno bavi umetničkim obrazovanjem.

A.G

 

Možda Vam se svidi i