Sremska Mitrovica – Posle višemesečnih radova nekadašnji Zavičajni klub studenata, popularni ZKS, uskoro počinje sa radom u potuno novom ruhu.

Direkcija za izgradnju grada je sredstvima koje je opredelila za restauraciju Zavičajnog kulturnog centra u potpunosti prilagodila ovaj prostor potrebama mladih u našem gradu.

Pored urađenih zidova, podova i šanka, klub je dobio i potpuno nov sistem ventilacije.

Takođe je rešen i problem grejanja savremenim i neupadljivim električnim radijatorima, postavljena nova rasveta i toaleti.

Juče su novi Omladinski centar posetili i predsednik Omladinskog kluba Jovan Kovačić i koordinator Kancelarije za mlade Milorad Popadić.

Tom prilokom Jovan Kovačević je rekao da je zadovoljan novim izgledom ovog prostora i izrazio zadovoljstvo što će ovaj grad dobiti adekvatan prostor za održavanje koncerata alternative muzike kao i okupljanje i druženje mladih ljudi.

Na ovaj način podstiče se i neformalno obrazovanje mladih kroz razne radionice i seminare koji će biti održavani u ovom prostoru.

Prilikom posete Omladinskom centru, Milorad Popadić, rekao je: “ Sve što je Kancelarija za mlade zacrtala, a da je bitno za nesmetanu realizaciju omladinske politike u gradu mi smo i ostvarili. Dobijanjem ovakvog prostora otvaraju nam se mogućnosti da u 2012. svojim aktivnostima nadmašimo naša očekivanja. Drago nam je da i druge organizacije i pojedinci prepoznaju značaj kluba mladih i siguri smo da će zajedno sa Kancelarijom za mlade raditi na popularizaciji omladinskog aktivizma. Sada sa punim pravom možemo reći da naš grad dobija mesto koje će u budućnosti biti centar za okupljanje mladih.“

Možda Vam se svidi i