Upis na fakultete odložen za nedelju dana

Sremska Mitrovica – Upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija biće odložen za nedelju dana, pa će tako početi 27. juna i trajati do 18. jula.

Univerziteti, kako je rečeno u Ministarstvu, saglasili su se da se upis u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija sprovodi istovremeno. „Zbog velikog nevremena u februaru i proglašenja vanredne situacije, školska godina produžena je za pet radnih dana, te će učenici završnog razreda srednjih škola biti u situaciji da kasnije polažu završne ispite i kasnije dobijaju svedočanstva sa kojima treba da konkurišu za upis“, kažu u Ministarstvu nauke i prosvete i dodaju da dobijaju mnogobrojne primedbe od učenika i roditelja u vezi sa ranim terminima upisa.

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu, rekli su da su datumi za upis bili od ranije poznati i da škole imaju tri nedelje da odštampaju svedočanstva učenika.

Ova odluka se ne odnosi na Medicinski fakultet u Novom Sadu, jer svi medicinski fakulteti u zemlji moraju imati prijemni rok u istom terminu zbog identičnih prijemnih testova.

You May Also Like