Sremska Mitrovica – Letnja sezona saobraćaja počinje danas uvođenjem tri sezonska voza-autovoza iz Beograda za Bar, voza “Panonija”, na relaciji Subotica (Novi Sad)-Bar, a od 15. juna i sezonskog voza “Jadran ekspres” za Split, najavile su “Železnice Srbije”.

Autovoz će saobraćati od danas do 8. septembra sa polaskom iz beogradske stanice u 21.10 sati, a iz Bara u 20 sati. U sastavu će biti vagoni za prevoz automobila, kušet i spavaća kola, ali i posebna ponuda – salonska i spavaća kola, kao i kola za prevoz automobila većeg gabarita iz sastava Plavog voza.

Putnici iz Beograda ka crnogorskom primorju imaju na raspolaganju još dva voza – dnevni u 9.10 sati i večernji u 20.10 sati, a iz Bara za Beograd jutarnji u 9.00 i večernji u 19 sati.

Cena karte u jednom smeru Beograd-Bar ili Bar-Beograd, u drugom razredu voza, uključujući i rezervaciju sedišta, košta 24 evra, dok za prevoz automobila treba izdvojiti 30 evra.

Sezonski voz “Panonija”, saobraća od danas do 8. septembra, sa polaskom iz Subotice u 18.14 sati, a iz Bara za Suboticu u 17 sati. Osim vagona iz Subotice i Novog Sada, u sastavu tog voza, određenim danima u nedelji, saobraćaju direktna kola iz Moskve, Praga, i Budimpešte.

Vozna karta u drugom razredu voza sa rezervacijom sedišta, od Subotice do Bara košta 30 evra, a na relaciji Novi Sad-Bar 26,80 evra. “Jadran ekspres” će saobraćati od 15. juna do 1. septembra jednom nedeljno na relaciji Beograd-Split-Beograd, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću.

Polazak voza iz Beograda je svakog petka u 15.16 sati, a iz Splita svake subote u 18.43 sati. Vozna karta u jednom smeru, u drugom razredu vagona za sedenje je 37,5 evra.

U sastavu voza su kušet i spavaća kola, kao i vagon za prevoz automobila, za koji postoje posebne pogodnosti. Karte u međunarodnom saobraćaju plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti, navedeno je u saopštenju “Železnica.”

 

You may also like