Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica i resorna gradska uprava već sedmu godinu za redom sredstvima obezbeđenim licitacijom državnog poljoprivrednog zemljišta, ulažu u putnu mrežu mitrovačkih sela.

Reč je o šljunčenju atarskih puteva, za čije je radove izdvojeno preko 17 miliona dinara i 12 hiljada kubika šljunka, a količina sredstava ista je kao i protekle godine. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Gorana Matića, radovi na šljunčenju atarskih puteva počeće 1. oktobra, a krenuće se od Sremske Rače, preko Bosuta, Kuzmina, Martinaca, do Laćarka. Nakon toga sledi šljunčenje u mačvanskom delu, a zatim i radovi na atarima u ostalim mitrovačkim selima.

„Atarski putevi u mitrovačkim selima, uglavnom zatravljeni ili zemljani, oštete se nakon svake jače kiše. Ratarima to stvara poteškoće, jer su im jedina veza sa njihovim njivama. Iz tog razloga potrebno je redovno, svake dve, tri godine vršiti popravku atarskih puteva“, objasnio je pomoćnik gradonačelnika.

Tehnički deo radova izvodi se preko JP Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica, a izvođač radova je, kao i do sada, Hidrograđevinar AD Sremska Mitrovica.

Prema rečima direktora mitrovačke Direkcije Jovana Dobrića, napravljen je dinamični plan za početak radova, uz nadzor i koordinaciju sa svim drugim saradicima, a radovi bi trebalo da budu završeni za oko dva meseca. Pomoćnik gradonačelnika Goran Matić ovom prilikom je rekao da će Grad Sremska Mitrovica ući u još jedan važan projekat, a to je čišćenje kanalske mreže.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za čišćenje kanalske mreže, a, s obzirom na to da je reč o sufinansiranju, Grad Sremska Mitrovica će učestvovati sa 30 odsto finansijksih sredstava. Na ovaj način će najkritičniji kanali na teritoriji Grada biti uspešno sankcionisani u ovoj, ali i u narednoj godini.

You may also like