Sremska Mitrovica – Reprezentacija AMSS, među kojima i naš Mitrovčanin Bojan Zdelar iz Osnovne škole  “Boško Palkovljević Pinki”, osvojila je sjajno drugo mesto na 27. FIA evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, koje je održano od 21. do 24. septembra u gradu Bohnja u Poljskoj.

U konkurenciji 20 ekipa iz čitave Evrope, najbolji osnovci Srbije, pobednici državnog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”, koju AMSS organizuje već 43 godine, podelili su drugo mesto sa ekipom iz Rusije.

Prvo mesto pripalo je učenicima iz Češke, a treće su podelili takmičari iz Švajcarske i Letonije. Odlučivale su nijanse, odnosno tek po nekoliko poena, pa su prvoplasirani osvojili 613, ekipa AMSS 606, a osvajači bronze 603 poena.

Vicešampioni Evrope u poznavanju saobraćaja su Katarina Rajković, OŠ „Dragojlo Dudić“, Beograd, Karolina Kardoš, OŠ „Petefi brigada“ iz Kule, Miloš Marković, OŠ „Vuk Karadžić“, Požarevac i Bojan Zdelar, OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Sremska Mitrovica.

Mladi Pinkijevac Bojan Zdelar i Katarina Rajković iz beogradske Osnovne škole osvojili su i prva dva mesta za najbolji crtež na temu saobraćaja, što je takođe bio deo FIA evropskog takmičenja održanog u Poljskoj.

Takmičenje je obuhvatalo i dva teorijska testa, četiri praktične vožnje na poligonu i dve fakultativne discipline, a održavalo se u sportskoj areni u Bohnji.

 

You may also like