Ukidanje naknadnog plaćanja putarine od 1. juna

Sremska Mitrovica – Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je da će od 1. juna ukinuti mogućnost naknadnog plaćanja putarine popunjavanjem obrasca „izjave“, zbog masovne zloupotrebe te mogućnosti.

U saopštenju se navodi da vozači mesečno prosečno pokušaju da izbegnu naknadno plaćanje po osnovu 5.000 izjava i ističe da je u tim slučajevima preduzeće Putevi Srbije prinuđeno da naplatu putarine potražuje sudskim putem.

Na svim naplatnim stanicama od 1 juna, dodaje se, biće pojačano dežurstvo radnika obezbeđenja Javnog preduzeća Putevi Srbije i prisustvo saobraćajne policije.

Napominje se da su na ulasku na autoput ispred svake naplatne stanice vidno postavljeni saobraćajni znaci koji označavaju uključenje na autoput koji se plaća, tako da vozači imaju izbor da li će koristiti taj autoput ili neki od magistralnih puteva za čije
korišćenje se ne plaća naknada.

Vozačima je bila data mogućnost da koriste „izjavu“ ako trenutno nemaju dovoljno novca za plaćanje putarine, a potpisvanjem tog obrasca se obavezuju da će platiti naknadno.

 

 

You May Also Like