Održana druga Maturantska parada

Sremska Mitrovica -U Sremskoj Mitrovici je po drugi put održana Maturantska parada – „Ples sa Evropom“.

Mitrovački maturanti otplesati su stari ples francuskih markiza, na klasičnu muziku orkestra bečkih filharmoničara, Johana Štrausa, i tako se pridružili stotinama hiljada maturanata širom Evrope.

Oko 300 maturanata, učesnika parade, posle završene ceremonije nastavili su slavlje zaigravši tradicionalno srpsko kolo, na gradskom trgu.

Koordinator Kancelarije za mlade grada Sremska Mitrovica, Milorad Popadić, rekao je da se današnjom Maturantskom paradom ispraća još jedna generacija mitrovačkih maturanata, i da je ova parada jedan lep događaj u kom svi maturanti u isto vreme, tačno u podne, plešu, kako u gradovima širom Srbije, tako i Evrope.

„Drago nam je da se i Sremska Mitrovica ovim plesom pridružila kako gradovima u Evropi, tako i u Srbiji, i gledaćemo da nas narednih godina bude još više i da budemo još masovniji“, dodao je Milorad Popadić.

Srđan Kozlina, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice povodom ove manifestacije rekao je: „Danas u Sremskoj Mitrovici pozdravljamo naše maturante i želimo im mnogo sreće i uspeha u daljem životu i radu. Danas plešemo sa Evropom  i pokazujemo da Sremska Mitrovica jeste pravi evropski grad“.

 

 

You May Also Like