Sremska Mitrovica – Dok većina Mitrovčana brine kako će prezimiti zimu, jer cene energenata konstantno rastu, ima i onih sugrađana koji će grejnu sezonu dočekati spremno, zahvaljujući sekundarnim sirovinama.

Jedan naš sugrađanin uplašen prognozama stručnjaka, koji su još od početka godine konstantno najavljivali poskupljenej struje, ugra, drva i gasa, odlučio je da sav komunalni otpad ne odlaže u kantu za smeće, nego ga sortira u garažu, presuje i kad dođe zima, iskoristi za grejanje.

Jelica L. iz Laćarka tokom predstojeće zime grejaće se ložeći kukuruz, jer nema dovoljnu količinu kako bi ga prodala, ali za grejanje će biti sasvim dovoljno. Kako kaže, na kukuruz se grejala i prošle godine, tako da se ne boji da će joj biti zima.

Ima i onih ekstremnijih slučajeva kao što je Dragan M. iz stambenog naselja “Hesna”. Dragan je čitajući oglase video oglas u kom se prodaje 5000 pari đonova za obuću po jeftinoj ceni, nakon čega mu je sinula ideja, da baš đonovi u centralnoj peći mogu zameniti ugalj i drva. Probno “grejanje” je već obavio kako bi se uverio da će grejnu sezonu dočekati spremno.

 

You may also like