Srem bez duvanskog dima

Sremska Mitrovica – Povodom Svetskog dana borbe protiv duvanskog dima, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ sa Zavodima za javno zdravlje i Domovima zdravlja, organizovao je šetnju u Beogradu, od Trga Republike kroz Knez Mihajlovu do Kalemegdana , u četvrtak 31. maja, koja je imala za cilj da skrene pažnju javnosti na štetne posledice pušenja i doprinese razvoju zdravih životnih navika.

Uvereni da je aktivno učešće u svim akivnostima koje promovišu sve aspekte zdravog života i svakodnevni kontinuiran doprinos razvoju svesti o važnosti očuvanja zdravlja, Dom zdravlja Sremska Mitrovica je bio deo zajedničke akcije u kampanji „Uplitanje duvanske industrije“, održane u Beogradu.

Poruka Doma zdravlja Sremska Mitrovica je „Srem bez duvanskog dima“, jer Dom zdravlja Sremska Mitrovica kao zdravstvena ustanova u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica i drugim ustanovama želi da širi poruku i podiže svest ljudi o zabrani pušenja i štetnosti duvanskog dima. Dom zdravlja Sremska Mitrovica javnim manifestacijama obeležava sve datume kalendara zdravlja vezanE za zabranu pušenja i život bez duvanskog dima.

Učesnici manifestacije, među kojima je bio i naš Dom zdravlja, od organizatora su dobili prigodne zahvalnice, kao još jednu potvrdu o važnosti aktivnog doprinosa promociji zdravlja u svim segmentima njihovog rada.

 


You May Also Like