Sremska Mitrovica – Centar za kulturu “Sirmiumart” u četvrtak, 1. novembra, sa početkom u 19 časova u Pozorištu “Dobrica Milutinović” organizuje kulturno-umetnički program povodom 40 godina uspešnog postojanja i rada.

Centar za kulturu “Sirmiumart” osnovan je 1971. godine kao institucija kulture koja je objedinila do tada postojeće muzičke aktivnosti Sremske Mitrovice.

Osnovna delatnost “Sirmiumart”-a je organizovanje i razvijanje muzičke, scenske i poetske delatnosti dece i mladih kroz rad organizacionih jedinica.

Takođe, ono što obeležava “Sirmiumart” je i realizovanje programa kulturno-umetničkog stvaralaštva i zabavnog života, organizacija značajnih kulturnih manifestacija, koncerata, književnih večeri, izložbi i izdavačka delatnost.

Danas, u okviru “Sirmiumart”-a radi oko 300 amatera u sledećim organizacionim jedinicama: Folklorni ansambl “Branko Radičević” (mlađi i srednji uzrast, izvođački ansambl veterana); Tamburaški orkestar “Srem” (dečji i omladinski); Narodni orkestar; Recitatorski studio “Kaliopa” (dečji i omladinski uzrast); Dečji dramski studio “Aes”; Škola sintisajzera i Škola engleskog jezika.

Svojim programskim opredeljenjem Centar za kulturu deluje na svim područjima kulturnih i umetničkih zbivanja, kao i na afirmaciji umetničkog potencijala našeg grada.

“Sirmiumart” afirmiše i prezentuje razne umetničke trendove. Podjednako bitna delatnost je i negovanje amaterizma i što veće angažovanje mladih u kulturno-umetničkom životu.

 

 

You may also like