Sekundarne sirovine na meti lopova

Sremska Mitrovica – Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, u vremenskom periodu od meseca januara do meseca juna 2012. godine izvršeno je 49 krivičnih dela u kojima su predmeti sekundarne sirovine, kažu u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica.

Od 49 krivičnih dela, 48 krivičnih dela izvršila su NN lica, a 26 krivičnih dela je rasvetljeno.

Prema izveštaju Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u periodu od januara do juna, zabeleženo je 17 krađa sekundarnih sirovina, od kojih je 11 rasvetljeno, 20 teških krađa od kojih je 13 rasvetljeno, jedno uništavanje i oštećenje tuđe stvari koje je rasvetljeno, i jedno nerasvetljeno izazivanje opšte opasnosti.

Prilikom izvršenja krivičnih dela u kojima su predmet sekundarne sirovine, oštećeno je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“, „Komunalije“, „Železnice Srbije“, „Toplifikacija“, „Elektrodistribucija“, Novi drvni kombinat „Varda“, kao i fizička lica.

Tokom izvršenja krivičnih dela u kojima su predmeti sekundarne sirovine, predmeti krađe bili su predmeti od bakra, aluminijuma, olova i gvožđa, kablovi, užad, kazani, prskalice, transformatori, cevi, oluci, ploće za pokrivanje krova, delovi spomenika, biste, i mnogi drugi, navodi se u saopštenju.

 

 

 

You May Also Like