Grejanje na biomasu i u mitrovačkim školama

Sremska Mitrovica – Nakon potpisivanja Ugovora o korišćenju otpadne biomase u energetske svrhe, među osnovnim i srednjim školama u Vojvodini, koje su ovim Ugovorom obuhvaćene, našle su se i pojedine mitrovačke škole.

Ukupna vrednost Ugovora, koji je potpisao Radoslav Striković pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, iznosi sedam miliona dinara.

Sredstva su dobile mitrovačke osnovne škole “Jovan Popović” odeljenje u Velikim Radincima, “Slobodan Bajić Paja” odeljenje u Ležimiru i “Branko Radičević” u Kuzminu.

Bespovratna sredstva dodeljena su na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata pod nazivom “Korišćenje svih vidova čvrste otpadne biomase (poljoprivredne, drvne ili pelete i brikete) u energetske svrhe u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini, koje su budžetski korisnici i koje nemaju drugih mogućnosti za rešavanje problema grejanja”.

Ova sredstva biće korišćena za nabavku i montažu novih postrojenja, odnosno adaptaciju ili sanaciju postojećih dotrajalih kotlovskih postrojenja za grejanje.

Prema rečima pokrajinskog sekretara, svi srednjoškolski domovi u Vojvodini imaju       sistem korišćenja tople protočne vode putem ovih uređaja, kao i nekoliko sportskih hala, bolnica i banja.

You May Also Like