Sremska Mitrovica U Gradskoj kući danas je  održana 7. sednica Skupštine grada, na čijem dnevnom redu je bilo nekoliko tema iz socijalne, komunalne i građevinske oblasti.

Na sedmoj po redu sednici usvojeni su predlozi Akcionog plana za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih i povratnika za period od 2016. godine, odluke o pravima iz oblasti socijalne zaštite, odluke o utvrđivanju potrebe za trajnim rešenjima stambenih pitanja izbeglica, izmena odluke o uslovima snabdevanja toplotnom energijom, kao i akta iz građevinske oblasti.

Takođe je bilo reči i o izmenama programa poslovanja Doma zdravlja Sremska Mitrovica i Centra za socijalnu pomoć „Sava“ za ovu godinu.

Na sednici usvojen je izveštaj o realizaciji odluke o budžetu za prvih devet meseci 2012. godine.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za budžet i finansije Duška Šaroškovića, u izveštaju stoji realizacija od 72,5 odsto što predstavlja svega 2,5 odsto zaostatka, što se može smatrati više nego odličnim projektovanjem i planiranjem prihoda i rashoda za tekuću 2012. godinu.

„S obzirom na to da rashodi zaostaju za oko četiri procenta za prihodima, za izveštajni period imamo suficit u budžetu što je rezultat jednog vrlo dobrog planiranja i jednog domaćinskog ponašanja onih koji upravljaju i raspolažu budžetom“, rekao je načelnik Šarošković.

Najosetljivija tačka dnevnog reda na održanoj sedmoj po redu sednici Skupštine grada bilo je i pitanje Predškolske ustanove „Pčelica“, tj. uvođenja sistema obezbeđenja u ovaj objekat.

„Iz budžetske rezerve izdvojena su sredstva kako bi se svi objekti fizički obezbedili do kraja godine, i kako bi se na taj način uticalo na veću bezbednost onih koji u ovim ustanovama borave i rade“, rekao je predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Milan Kovačević.

 

You may also like