Sremska Mitrovica – Novinar i pisac, Vanja Bulić, sinoć je u čitaonici Biblioteke “Gligorije Vozarević” održao promociju svog romana „Simeonov pečat“, koji je trenutno na listi najčitanijih romana u našoj zemlji. Radi se o romanu za koji mnogi kažu da je srpski „Da Vinčijev kod“.

Po rečima autora, roman je nastao nakon njegovog povratka sa Svete Gore. Zaintrigarao ga je požar koji je izbio na Hilandaru 2004. godine, kao i da li je namerno zapaljen, ako jeste, ko i zašto ga je izazvao. Jedan od razloga da napiše roman je Bulićeva želja da opiše monaški život na Svetoj Gori, kao i da se istaknu najvažnije hrišćanske relikvije koje se nalaze na Hilandaru i Svetoj Gori.

Gradska biblioteka u Sremskoj Mitrovici je upriličila ovo književno veče svim Mitrovčanima u želji da im upriliči susret sa jednim od trenutno najtraženijih pisaca.

“Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš naći će tebe” konstantacija je koja stoji ispod samog naslova romana “Simeonov pečat” koja intrigira sve koji knjigu uzmu u ruke. Roman predstavlja spoj tradicije i modernog , što i čini privlačnim ovaj triler čitalačkoj publici.

You may also like