Prijavljivanje kandidata za instruktore za Popis poljoprivrede

Sremska Mitrovica – Republički zavod za statistiku raspisao je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za opštinske instruktore za sprovođenje Popisa poljoprivrede na teritoriji Republike Srbije koji će biti održan od 1. oktobra do 15. decembra ove godine.

Građani koji žele da učestvuju u popisu u svojstvu opštinskog instruktora mogu se prijaviti do 30. juna Republičkom zavodu za statistiku popunjavanjem elektronske prijave na veb adresi www.stat.gov.rs.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su da imaju državljanstvo Srbije, najmanje 18 godina starosti, stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, dobro poznavanje terena (da kandidat stanuje ili radi na teritoriji opštine za koju se prijavljuje za rad u Popisu poljoprivrede) i da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i nije podignuta optužnica.

Kriterijumi za izbor su: stručna sprema, oblast obrazovanja, radni status, učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima u poslednje tri godine i intervju. Prednost će imati kandidati sa stečenim obrazovanjem u poljoprivrednoj struci, a od izabranih kandidata očekuje se poznavanje rada na računaru. Na intervju će biti pozvani kandidati koji uđu u uži izbor prema navedenim kriterijumima.

Petodnevna obuka i testiranje kandidata koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu od 10. do 14. septembra na punktovima koje odredi opštinska popisna komisija, nakon čega će se izvršiti finalni izbor opštinskih instruktora.

Detaljne informacije o načinu izbora kandidata i njihovim obavezama u Popisu poljoprivrede mogu se videti na sajtu Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs. Na tom sajtu objavljeno je da će javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače biti raspisan 1. avgusta, a da će prijavljivanje trajati od 10. do 14. avgusta.

You May Also Like