Sremska Mitrovica – Odbor za takmičenje zemljoradnika Srema, Sremske privredne komore, proglasio je najuspešnije takmičare, kojima su priznanja uručena juče na 38. Saboru poljoprivrednika rekordera Srema u Sremskoj Mitrovici.

Predsednik Organizacionog odbora takmičenja Branislav Živanović rekao je da je 2011. godine u takmičenju učestvovalo skoro 200 zemljoradnika iz svih sremskih opština. Ovo takmičenje obuhvatilo je ratarsku proizvodnju bez strnih žita, povrtarsku, voćarsku, vinogradarsku i stočarsku proizvodnju. Prvo mesto po ostvarenim rezultatima zauzeli su, u proizvodnji kukuruza do tri hektara, Jovan Makitanović iz Kuzmina, u proizvodnji šećerne repe Vojislav Korica iz Laćarka. Najbolji proizvođači suncokreta 2011. Mile Buđanovčanin iz Golubinaca, a rekorder u proizvodnji soje je Janika Buzaš iz Malih Radinaca.

U ratarskoj proizvodnji na površini većoj od tri hektara čelno mesto na tabeli zauzeo je Martin Domonji Lakatoš iz Stare Pazove u proizvodnji kukuruza. Kada je proizvodnja šećerne repe u pitanju, najuspešniji je Radoslav Međedović iz Martinaca. U proizvodnji suncokreta najveće prinose postigao je Srđan Kovačević iz Golubinaca, a u proizvodnji soje Vlada Stojčević iz Buđanovaca. Rekorderi u proizvodnji lubenica je Slobodan Živanović – Golubinci. Najbolji rod paradajza ostvario je Tihomir Bojanić – Čalma. U proizvodnji duvana najbolji je Savo Tubić iz Golubinci. Najviše grožđa proizveo je Erdevičanin Dragan Trivanović, a najviše kilograma krušaka po hektaru imao je Irižanin Mladen Mićašević. Rekorder u proizvodnji breskvi je Irižani Đorđe Marić.

Možda Vam se svidi i