Sremska Mitrovica – Ovih dana stigao je novi elektroenergetski transformator u transformatorsku stanicu “Sremska Mitrovica 1“, čija je vrednost 40 miliona dinara, a i novo razvodno postrojenje čija je vrednost 80 miliona dinara.

Rekonstrukcija ovog elektroenergetskog objekta započeta je pre nekoliko godina, tako da će, po završetku ovih radova, ovo sigurno biti jedan od najsavremenijih objekata ovog tipa u Vojvodini i Srbiji.

Ovaj elektroenergetski objekat nalazi se u istočnom delu Sremske Mitrovice. Prva faza ovog objekta urađena je krajem pedesetih godina i tada je bio najvažniji objekat u Sremu, jer se preko njega električnom energijom snabdevao gotovo čitav Srem. Do današnjih dana nekoliko puta je vršena rekonstrukcija ovog objekta, ali uvek je bio najvažniji faktor za razvoj privrede u Sremskoj Mitrovici, a i šire.

Prilikom obilaska ove transformatorske stanice, gradonačelnik Branislav Nedimović istakao je značaj ovakvih investicija, jer su zemljište i električna energija dva osnovna preduslova za razvoj jednog grada.

„Pojedine susedne opštine imaju problem sa električnom energijom i ne mogu da zadovolje potrebe investitora, ali Mitrovica nije u takvoj situaciji. Sa povećanjem kapaciteta, grad će se još lakše razvijati, a investitori će želeti da ulažu u njega. Ovo je pre svega važno za razvoj automobilske industrije, jer je Mitrovica pouzdana i otvorena za mnoge kompanije iz oblasti autoindustrije“, rekao je gradonačelnik Nedimović.

Vrednost uloženih sredstava do sada je oko 1,5 miliona evra, a vrednost uloženih sredstava do okončanja svih radova biće oko 2,7 miliona evra.

 

You may also like