Sremska Mitrovica – U subotu 17. novembra, po drugi put održana je manifestacija Noć pozorišta u Republici Srbiji, u okviru međunarodne organizacije European theatre night, uz podršku Ministarstva za kulturu i javno informisanje, lokalnih samouprava i kulturnih institucija iz 16 gradova i opština među kojima je Sremska Mitrovica.

Manifestacija je u Sremskoj Mitrovici počela već u podne, predpremijerom predstave  za decu, „Slovo na slovo“, režisera Dragan Jovičića Jović, nakon koje je u 17:00 časova usledio performans glumaca ulicama grada pod nazivom „Put do pozorišta“.

U 19:00 časova na Maloj sceni pozorišta odigrana je predstava „Red je vаljа se, tаkаv je običаj” za koju je tekst napisao poznati stand up komičar Srđan Dinčić. Predstava “Laki komad” , Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturnog centra Mаle stvаri Trebinje, odigrana je u 20:00 na Velikoj sceni pozorišta.

Nakon kraće pauze, program je nastavljen u 23:00 sata monodramom „Dаkle, dа ne okolišаm više”, režisera Drаgаna Jovičića Jovića.

Ovogodišnja “Noć pozorišta” u Sremskoj Mitrovici zatvorena je performansom glumaca na Velikoj sceni,  pod nazivom “Trećа smenа”, u kom su učestvovali glumac Vlаdа Bаlаšćаk, Dušаnkа Anojčić, Gordаnа Lukić, Aleksаndаr Krstаjić, Stefаn Tаjbl i Nikolа Jаnošević.

 

You may also like