Sremska Mitrovica – Od 1. juna u pet gradova u Vojvodini počinju sa radom privatni sudski izvršitelji koje je odredilo Ministarstvo pravde. Pored imenovanih izvršitelja u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Bečeju i Subotici, počinje sa radom i jedan izvršitelj za Sremsku Mitrovicu.

Na udaru privatnih izvršitelja će se naći svi oni koji duguju za stanarine, vodu, struju, telefon, parking kazne, ali i druge neplaćene komunalne usluge.

Neplaćene račune za mobilne telefone, kazne za parkiranje ili dugove za komunalne usluge naplaćivaće i privatni profesionalni izvršitelji, koji sutra stupaju na dužnost.

„Elektroprivreda Srbije” juče je najavila da će koristiti njihove usluge ukoliko se ukaže potreba. S tim što ovo javno preduzeće, kako su objasnili, do sada nije često pribegavalo naplati dugova kroz izvršenje, jer je to najkomplikovaniji način namirenja potraživanja.

Ažurnim opominjanjem dužnika i prekidima isporuke električne energije uspeli su da u prva tri meseca ove godine postignu naplatu struje od 91 odsto. Vansudski izvršitelji, prema novom Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, moći će da utvrđuju identitet stranke u postupku izvršenja, sprovode iseljenje uz asistenciju policije, prikupljaju podatke o imovinskom stanju dužnika, procenjuju vrednost pokretne i nepokretne imovine, a po potrebi je plene i prodaju, sprovode iseljenje, prikupljaju podatke o imovinskom stanju dužnika.

 

You may also like