Sremska Mitrovica – Na oglas o prodaji sremskomitrovačkog ,,Mitrosa“ niko se od potencijalnih kupaca nije javio i po svemu sudeći uskoro će biti raspisan novi oglas.

Oglas za prodaju raspisan je 24. aprila, rok za otkup dokumentacije bio je do 24. maja, a prodaja je bila zakazana za 28. maj. Cena je iznosila gotovo 275 miliona dinara, a depozit je bio 109 miliona dinara.

Iako je u proteklom periodu  sa više strana bilo najava da ima  zaintresovanih za kupovinu mitrovačke klanične industrije i da su među najozbiljnijim kupcima ulagači iz Slovenije  za sada se, ipak ništa od toga nije realizovalo, kažu u Gradskom sindikatu.

Bivši radnici Mitrosa kažu da će vršiti pritisak na Odbor poverilaca, kako bi se što pre raspisao novi oglas.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, u petak je razgovarao sa stečajnim upravnikom Mitrosa i predsednikom Odbora poverilaca, oko dalje procedure vezane za prodaju Mitrosa.

U narednih petnaest dana stečajni uravnik, uputiće stečajnom sudu zahtev za dodatno produženje roka, odnosno novi rok od 30 dana.

Branislav Nedimović je demantovao tvrdnje da nema interesovanja za Mitros, kaže da interesovanje još uvek postoji, ali da kod investitora postoji strah jer još uvek nemamo konstituisane organe lokalne i republičke vlasti.

 

You may also like