Sremska Mitrovica – Brojevi telefona hitnih službi od 21. maja dobiće dodatni broj 1. Tako će građani uskoro policiju zvati na broj 192, hitna pomoć biće na broju 194, a u slučaju požara za vatrogasnu službu zvaće se 193.

Poziv na brojeve za hitne intervencije i dalje će biti besplatni za sve građane i direktni pozivi na ove brojeve neće se tarifirati. Dok se novi sistem ne pokrene, “Telenor” je uveo govornu pošta koja će korisnike obaveštavati o novoj izmeni.

U pitanju je sistemska izmena i ona ni u kojoj meri neće menjati način funkcionisanja ovih službi. Problematično je što ima dosta građana koji ne znaju napamet ni još uvek aktuelne brojeve. To nije dobro jer ti brojevi mogu da im spasu život u nekom trenutku i jako je važno da budu upoznati sa ovim izmenama. Govorna pošta će to znatno olakšati jer će ljudi koji pozovu hitnu službu odmah dobiti informaciju o izmeni.

U pitanju jedna cifra koja će stajati ispred postojeće dve i da građani ne bi trebalo da imaju problema da to zapamte.

Osim policije, hitne pomoći i vatrogasne službe, izmene će se uvesti i na brojevima pozivnih centara za pomoć deci, emocionalnu pomoć, žrtve kriminala, za medicinske savete, broj hitnih službi vojske, kao i kontakti Bezbedonosno informativne agencije.

 

You may also like