Nova radna mesta u Jarku

Sremska Mitrovica – Kompanija „Steeltec“ u sremskom selu Jarak, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom limova i proizvoda od čelika, predstavlja početak investiranja u seoskim sredinama.

Objekat u probnom radu, uz predstavnike kompanije „Steeltec“ i saradnike firme, obišao je mitrovački gradonačelnik Branislav Nedimović.

U toku je priprema se za proizvodnju, servisiranje i rasecanje limova, a u naredna dva do tri meseca očekuje se i zvaničan početak rada ove kompanije.

Ovaj objekat napravljen je kao servisno-distributivni centar gde će se limovi rasecanjem i obradom pripremati kao poluproizvod za dalju obradu, ali će se ovde takođe vršiti i proizvodnja opreme od čelika.

Miodrag Marković, direktor firme „Steeltec“ u Sremskoj Mitrovici kaže da je proizvodnja namenjena domaćem i stranom tržištu. Iako se sirovine za obradu uvoze, finalni proizvodi će se izvoziti na tržište Zapadne Evrope i tržište bivših republika.

Ova značajna „Greenfield“ investicija, vrednosti oko million evra, naišla je na veliku podršku Grada Sremska Mitrovica, koji je uvek otvoren za domaće i strane investitore.

Prema rečima gradonačelnika Nedimovića, kompanija „Steeltec“ predstavlja veoma značajnu investiciju, jer je realizovana u seoskom području.

Veoma je važan razvoj proizvodnih kapaciteta u selima, odnosno u onim seoskim područjima gde postoje uslovi za uspostavljanje infrastrukture, naglasio je Nedimović.

Ova kompanija radiće još jednu liniju, a proširenje proizvodnje znači nova radna mesta, jer ovakve investicije nude zaposlenje ljudima u seoskim sredinama.


 

You May Also Like