Sremska Mitrovica – Visoka škola strukovnih studija za obrazovnaje vaspitača u Sremskoj Mitrovici održala je danas prijem nove generacije studenata.

Prvu godinu, upisalo je 120 studenata na smeru strukovni vaspitač, 25 na smeru strukovni vaspitač dece u jaslicama, i 25 na smeru strukovni vaspitač – menadžer.

Na novoakreditovanom smeru strukovni poslovni informatičar svoje mesto je našlo 28  studenata.

Visoka škola za obrazovanje vaspitača ove godine slavi jubilej, 50 godina postojanja i rada, i kako navode u školi, posebno im je drago što su baš u godini kada se slavi jubilej, akreditovali novi smer koji će obeležiti budućnost škole.

„Ispunili smo sve kadrovske zahteve koji su nam postavljeni, te stručni kadar škole sada čine visokokvalifikovani stručnjaci od kojih je preko 70 odsto doktora nauka. U vreme ekonomske krize u svetu, naša škola je uspela da obezbedi sredstva i opremu za novi informatički kabinet zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Škola će nastaviti da ulaže u ljudske resurse i da unapređuje studijske programe“, rekla je ovom prilikom direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača dr Slađana Milenković.

 

You may also like