Nova fabrika u Sremskoj Mitrovici

Sremka Mitrovica – U mitrovačkoj Gradskoj kući, u utorak 13. marta, gradonačlnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović održao je sastanak sa predstavnicima firme MC Bauchemie, koja se bavi proizvodnjom aditiva za betone.

Glavna tema sastanka bio je početak formalne procedure dobijanja građevinske dozvole, kako bi se ova fabrika u Sremskoj Mitrovici počela graditi već ove godine.

Nova fabrika, za koju je 2,5 hektara zemljišta kompanija MC Bauchemie kupila 2010. godine, biće izgrađena u radnoj zoni Jezero, preko puta mitrovačkog Matroza.

U ovom radnom, proizvodnom pogonu posao će dobiti oko 40 radnika, a takođe se planira izgradnja skladišnog prostora i laboratorije.

Uz garanciju da je reč o visokoj tehnologiji i napretku u građevinskoj industriji, ova značajna investicija vredna je čak osam miliona evra.

Izgrаdnjom nove fаbrike Bauchemie u Sremskoj Mitrovici, površine devet hiljada kvadratnih metara, biće pokrenutа proizvodnjа hemijskih supstаnci i аditivа zа potrebe grаđevinske industrije, koji će osim zа srpsko tržište, biti nаmenjeni i izvozu.

You May Also Like